Η Τεχνική Κάλυψη ξεκίνησε από μια ιδέα του Γιώργου Εμμανουήλ Κουρλετάκη στο Ηράκλειο της Κρήτης το 1983. Με αφοσίωση, αποφασιστικότητα, μεθοδικότητα και προγραμματισμό το 1992 – 3 η ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΛΛΑΔΟΣ λειτουργούσε σε όλη την Ελλάδα.

Μια ιδέα που όταν έγινε πραγματικότητα έδωσε σε όλους μας τη δυνατότητα της πρόσβασης στους καλύτερους επαγγελματίες τεχνικούς στην Ελλάδα μόνο με ένα απλό τηλεφώνημα. Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΛΛΑΔΟΣ έγινε αρχικά γνωστή μέσα από το 1ο νούμερό της, το γνωστό σε όλους μας 192…

Στη συνέχεια, και πιο συγκεκριμένα έπειτα από την πανελλαδική αλλαγή αριθμοδότησης που εφαρμόστηκε το έτος 2003, το νούμερο άλλαξε σε 18-192. Σήμερα λέμε απλά 18 19 20. Ένας αριθμός που εννοιολογικά αντιπροσωπεύει τους καλύτερους τεχνικούς της Ελλάδος, αυτούς που όλοι θέλουμε να βάζουμε στο σπίτι μας.

Είναι Συνεργατική Επιχείρηση και ο Μοναδικός Οργανισμός Αξιολόγησης Τεχνικών (από την ίδρυσή της έχουν αξιολογηθεί πάνω από 37000 τεχνίτες σε όλη την Ελλάδα). Λειτουργεί δε 100% για την προστασία των Καταναλωτών και την αναβάθμιση των τεχνικών υπηρεσιών στη χώρα μας.

Είναι η πρώτη εταιρεία που καθιέρωσε το σύστημα Ολικής Ποιότητας στις τεχνικές υπηρεσίες στην Ελλάδα και έχει προταθεί δύο φορές για Παγκόσμιο Βραβείο Ποιότητας από τον Διεθνή Οργανισμό B.I.D.

Η εξυπηρέτηση των πελατών πραγματοποιείται όλο το 24ωρο και καλύπτει όλο το φάσμα των τεχνικών ειδικοτήτων και υπηρεσιών. Το ανθρώπινο δυναμικό ξεπερνά τους 3.000 άριστα καταρτισμένους και επιλεγμένους τεχνικούς σε όλη την χώρα καλύπτοντας εργασίες 73 τεχνικών ειδικοτήτων.


Η ΤΚΕ λόγω της οικονομικής κρίσης αποφάσισε να προωθεί στην διεθνή αγορά καινοτόμα ελληνικά τεχνικά προϊόντα και υψηλή τεχνολογία συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη ελληνικών επιχειρήσεων.

Επίσης λόγω της αύξησης της εγκληματικότητας και για την προστασία των πολιτών ενέταξε στις υπηρεσίες της και υπηρεσίες ασφάλειας.

Ο ιδρυτής της ΤΚΕ κύριος Γεώργιος Κουρλετάκης καλεί Έλληνες εφευρέτες και καινοτόμους επιχειρηματίες για συνεργασία διασφαλίζοντας 100% τις ιδέες τους και τα προϊόντα τους.


Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΛΛΑΔΟΣ από το 2014 διευθύνεται από την κυρία Δήμητρα Παπαμιχαλοπούλου. Η Δήμητρα ξεκίνησε να εργάζεται στην ΤΚΕ στο τμήμα αξιολόγησης των τεχνικών το 1995 και ολα αυτά τα χρόνια πέρασε με επιτυχία από όλα τα τμήματα. Εχει τις γνώσεις τις ικανότητες την εμπειρία και με την ευγενική και ευχάριστη προσωπικότητα της κέρδισε την εμπιστοσύνη των συνεργατών και των πελατών.

Εκ μέρους όλων των ανθρώπων της ΤΚΕ σε ευχαριστούμε Δήμητρα που ανέλαβες τέτοια ευθύνη να ηγείσαι της ΤΚΕ σε αυτό το δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον που έχει σήμερα η χώρα μας.