Σημαντικές πληροφορίες

Με την συνεχή αύξηση της εγκληματικότητας που παρακολουθούμε καθημερινά στα ΜΜΕ, καταλαβαίνουμε πόσο επικίνδυνο είναι να βάζουμε στο σπίτι μας αγνώστους “τεχνίτες”, όλων των ειδικοτήτων από υδραυλικούς μέχρι κομμώτριες, από ηλεκτρολόγους μέχρι καθαρίστριες.

Με την οικονομική κρίση είμαστε τα εύκολα θύματα, γιατί όλοι μας ψάχνουμε προσφορές, στο διαδίκτυο. Οι περισσότεροι από αυτούς τους “τεχνίτες” έχουν εντυπωσιακές προσφορές ακόμα και κάτω του κόστους μεταφοράς τους.

Οι περισσότεροι από αυτούς παρουσιάζονται ως μεγάλες εταιρίες με πανελλαδική οργάνωση “άγνωστες  πριν την εποχή του διαδικτύου”, που μας υπόσχονται ότι διαθέτουν τους καλύτερους επαγγελματίες; χωρίς να το εγγυάται κανείς πέρα από κάποιες βεβαιώσεις “πελατών” στις ιστοσελίδες τους. (Οι περισσότεροι για να μην πούμε όλοι αυτοί οι τεχνίτες που βρίσκονται σε αυτά τα site είναι τεχνίτες που έχουν απορριφτεί από την ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ) .

Στα πολυδιαφημιζόμενα αυτά, site ο κάθε “τεχνίτης” μπαίνει προπληρώνοντας ένα ποσό χωρίς καμία αξιολόγηση.

Έχοντας πάρει την προμήθεια τους τα site αυτά, δίνουν το τηλέφωνο σας, την διεύθυνση σας και το όνομα σας σε 3 έως 5 και πολλές φορές σε 10 “τεχνίτες”, για να σας κάνουν προσφορά και όποιος πάρει την δουλειά.

Όλοι αυτοί οι τεχνίτες έρχονται στο σπίτι σας. Ο καθένας από αυτούς τους τεχνίτες έχει  έξοδα μεταφοράς το λιγότερο 5 ευρώ.

Για μια βλάβη λοιπόν, πχ στο καζανάκι σας αξίας 15 -30 ευρώ έρχονται στο σπίτι μας 3-10 τεχνίτες με έξοδα μεταφοράς 5 € ο καθένας.

Αλήθεια πως πιστεύετε ότι επιβιώνουν αυτοί οι τεχνίτες; Τα έξοδα μεταφορά τους είναι πολλές φορές περισσότερο από το κόστος της εργασίας τους. Μήπως για μια βλάβη, αξίας 15 – 30€ τελικά θα πληρώσετε πολύ περισσότερα; 

Ναι, υπάρχουν και χειρότερα αληθινά σενάρια.

Όλοι αυτοί οι “τεχνίτες” έχουν πλέον το όνομα σας, το τηλέφωνο σας και την διεύθυνσή σας.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους “τεχνίτες”  μπαίνουν στο σπίτι σας, για να δουν την δουλειά και να σας κάνουν προσφορά, με μια ματιά εκτιμούν την διαρρύθμιση του σπιτιού σας και βέβαια τι αξίας πράγματα διαθέτετε. Και το κυριότερο εντοπίζουν από πού μπορούν να “μπουν πιο εύκολα”.

Έχουν πλέον όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για να σας επισκεφτούν! Aν όχι οι ίδιοι, συνεργάτες τους. 

Τα τελευταία χρόνια οι διάφοροι “τεχνίτες” έχουν βρει καταφύγιο στα τηλέφωνα πληροφοριών και όλοι μας ανυποψίαστοι καλούμε στηριζόμενοι στο κύρος αυτών των μεγάλων εταιριών.

Για την προστασία της ελληνικής κοινωνίας καλούμε τις παραπάνω επιχειρήσεις να ζητούν για την εγγραφή επαγγελματιών στους καταλόγους τους, τουλάχιστον βεβαίωση ποινικού μητρώου και βεβαίωση ψυχικής υγείας.

Όχι ότι αυτό είναι αρκετό. Όχι ότι οι διάφοροι “τεχνίτες” δεν θα βρουν άλλο τρόπο για να συνεχίσουν το έργο τους (πχ με άλλα ονόματα κτλ) αλλά, για να καταλάβουμε όλοι μας (ελπίζουμε και η πολιτεία μας) ότι το πρώτο που πρέπει να κάνει η κάθε επιχείρηση, είναι να προστατεύει τον πελάτη της από “τεχνίτες” κάθε ειδικότητας, που στέλνει στα σπίτια μας.

Αν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια επιπολαιότητα από σοβαρές επιχειρήσεις ίσως οι “τεχνίτες” αυτοί να είναι ληστές, βιαστές, παιδεραστές ψυχοπαθείς δολοφόνοι. 


ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ Ο ΨΥΚΤΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΦΥΡΙ ΣΚΟΤΩΣΕ ΜΙΑ ΠΕΛΑΤΙΣΣΑ.

 Για την προστασία της κοινωνίας:

  1. Είναι επιτακτική ανάγκη κάθε εταιρία που στέλνει επαγγελματίες στα σπίτια μας να ζητεί βεβαίωση ποινικού μητρώου, βεβαίωση ψυχικής υγείας κάθε 6 μήνες κλπ
  2. Είναι επιτακτική ανάγκη να συσταθεί άμεσα η “Ανεξάρτητη Αρχή Πρόληψης ζωής & Περιουσίας”. 

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΕΛΛΑΔΟΣ, όπως ήδη έχουμε αναφέρει, από το 1992 έχει εξειδικευτεί στην αξιολόγηση των τεχνιτών, το μοντέλο μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα σχεδόν τα επαγγέλματα.

Για το σοβαρό αυτό πρόβλημα έχει ενημερωθεί η Ελληνική Κυβέρνηση καθώς και για δυο καινοτομίες της, Work Camera QA: και  DOORKEEPER   όπου μπορούν να συμβάλουν δυναμικά στην λύση του.

Γεώργιος Κουρλετάκης – Ιδρυτής της Τεχνικής Κάλυψης Ελλάδος